יאיר עציוני נולד בירושלים ב 18.1.1942 . בסיימו את לימודיו התגייס לנח"ל, עם גרעין "נאות" והיה בין מקימי רם-און. כאן שילב הקמת משק חקלאי ומשפחה עם עבודה בתנועת המושבים, עזרה למושבים, גישה לטכנולוגיה המודרנית ולמחשוב (הקמת "רותם" ומפעל לראייה ממוחשבת) ותמיד שותף לעשייה התרבותית והחברתית במושב.
יאיר נפטר ב 9.4.2014 לאחר מחלה ממושכת. הותיר אחריו את רותי אשתו, והבנים יריב, אמיר, מעוז, אלון, והדר, חמש כלות וארבעה עשר נכדות ונכדים.
יהי זכרו ברוך
יאיר נולד בירושלים ב 18.1.1942 בבי"הח הדסה על הר הצופים, להוריו צפורה ומשה. המשפחה גרה אז בשכונת שמואל הנביא כשהיה כבן שנתיים עברו ההורים לקיבוץ רמת-דוד, שם נולדה ורדה, אחותו. הניסיון הקיבוצי לא הצליח וכעבור שלוש שנים, כשיאיר היה בן חמש חזרה המשפחה לירושלים, לשכונת סנהדריה, שהייתה אז על קו התפר. יאיר למד בביה"ס היסודי "בית חינוך ע"ש ארלוזורוב," אך מכיוון שהיה שובב גדול, נאלץ להחליף בית ספר ולמד גם בבית החינוך ע"ש כצנלסון בירושלים. גם את התיכון עשה בבתי ספר שונים – בתי הספר החקלאיים: מקווה- ישראל, עיינות, ובן-שמן. עם סיום הלימודים הצטרף לגרעין "נאות" של תנועת המושבים שהקים את היאחזות עין-יהב. בתום שנה, שנחשבה בעיניו כאחת השנים היפות בחייו, עבר עם חלק מחברי הגרעין לנורית על הגלבוע, ולאחר מכן היה ממקימי מושב רם און.
בתחילה עבד כנהג משאית, אח"כ היה מרכז המשק של מושב כפר ברוך, ליווה את הקמת מושב מגן-שאול, וכן עבד בתנועת המושבים כרכז של אזור הצפון.
במשק שלו פיתח בהתחלה רפת של עגלות, אח"כ עבר לגידול פרחים (גיפסנית, עדעד, וורדים, כותנת נוי, נרקיסים) כמו כן גידל אבוקדו.
בשנת 1982 יזם יאיר והוביל קבוצה שפרקה מערכות חימום מחממות במושבי חבל ימית עם פינוים, והעבירה אותן לגוש החממות של רם-און.
באותה תקופה פיתח מערכות העשרה של co2 לחממות, והקים את חברת "רותם" למִחשוב חממות ולולים. במסגרת זאת נסע עם המשפחה לשנה וחצי לארצות הברית, שם התקין מערכות ממוחשבות בחוות לולים.
כשחזרו מארה"ב עבד ב"פולירם" בשיווק.
בשנות ה -90 הקים עם בנו יריב חברת מחשבים שעוסקת בראיה ממוחשבת.
בשנות ה-2000 עם בוא הנכדים, בנה את המותג "סבא יאיר" הכולל את "סרטי סבא יאיר" ואת "יקבי סבא יאיר". מותג שהביא לו הרבה נחת וגאווה.
במשך כל שנותיו ברם-און היה יאיר פעיל מאוד בחיי התרבות; במיוחד אהב את השירה במקהלה ובציבור, והעשיר אותנו בשורה של סרטי-תעודה מחיינו.
בשנה וחצי האחרונות נאבק יאיר במחלת הסרטן. לאחר סדרה של טיפולים קשים, בהם נלחם באומץ, ובאופטימיות האופיינית שלו, הוכרע לבסוף.
יאיר הותיר אחריו את רותי אשתו, והבנים יריב, אמיר, מעוז, אלון, והדר, את חמשת הכלות וארבעה עשר נכדות ונכדים.
יהי זכרו ברוך